Nybörjarkurser

Nybörjarkurserna startar normalt mellan 13 – 20 maj (beror på hur våren blir). med omstart av nya kurser varannan eller var tredje vecka under hela golfsäsongen.

En kurs tar två till tre veckor och under den går vi igenom alla delar från grunden som du behöver för att spela golf.

Vi svingar, puttar, slår bunkerslag, teori, spelar på banan och har en massa annat kul tillsammans.

Kursdagarna är vanligtvis måndag- och onsdagskvällar, en eller två timmar varje gång.

Det enda du behöver ha med dig är kläder efter väder (vi är utomhus) och lämpliga fritids- eller gympaskor.

Vuxna  – 3 600 kr

Ungdomar  (14 –  23 år)  – 2 500 kr

Knattar (7 – 13 år) – 1 200 kr

I priset ingår kursavgiften för grönt kort samt medlemskap i klubben för 2020.

Enbart golfkurs kostar 2 100 kr och golfskola för barn 800 kr (läs mer på Nybörjare Barn).

Ring eller mejla mig, Jörgen Gidlund, så berättar jag mer om hur det går till att bli golfspelare.

e-post: jorgensgolf@bodensgk.se, telefon: 0921-720 65

Friskvårdsbidrag

Golf är numera godkänt av skatteverket som aktivitet för friskvårdsbidraget. Det kan vara lämpligt att använda vid nybörjarkurser, avrostningskurser, gruppträning, individuella lektioner eller vid rangeträning.

Kolla med din arbetsgivare!

Avrostningskurs 2020

Under denna säsong kör jag vidare med fjolårskonceptet – en endagarskurs och en helgkurs. Avrostningskurserna är för alla klubbgolfare och genomförs söndag 24 maj och helgen 30-31 Maj.

Du väljer en av dem. Detta blir en (eller två) intensiva golfdagar med stationsvis träning av både sving och närspel.

Kursen ger dig en bra start på säsongen och blir också en bra ”kick” att komma igång. Är du relativt ny i golfen blir detta ett bra sätt att repetera de olika momenten.

Tider:

Söndag – 24 Maj – Pris: 600:-

Lördag & Söndag – 30-31 Maj – Pris: 1000:-

Privatlektioner

Det finns en idealsving men också en optimal sving för just dig med tanke på dina fysiska förutsättningar och din erfarenhet. Vid instruktion tar jag hänsyn till just dina specifika förutsättningar vad gäller din längd, styrka, träningsvilja, ambition, erfarenhet m.m.

Jag rekommenderar oftast att ta en serie med lektioner, exempelvis tre stycken, där första lektionen mest ägnas åt en analys av din golf. Bör du jobba mest med din sving eller lägga mer tid och energi på ditt närspel, eller bör du jobba med strategi och taktik på banan? Givetvis är det mer eller mindre en blandning av alla delar, men vad bör du fokusera på och hur ska du på bästa sätt komma igång? Under andra och tredje lektionen följer vi upp det vi gått igenom samt fortsätter utvecklingen av din sving, pitchteknik eller vad det nu kan vara. Det är bra om det får gå några dagar eller en vecka mellan lektionerna så att du hunnit träna på den ”läxa” jag ger dig. Låt mig bli din personliga tränare, kom in i shopen eller ring så lägger vi upp en plan för din golf!

Gruppträning för klubbgolfare

För dig som vill ge golfen en extra chans, som vill se hur långt du kan komma och gärna vill jobba i grupp, erbjuder jag en öppen gruppträning åtta gånger på tisdagar kl. 19.00. Ditt hcp bör vara max 36 och du bör ha viljan att på egen hand köra några extra pass mellan träffarna. Vi tränar sving, närspel och spel på banan med diskussioner runt din gameplan.

Start: tisdag 19 maj. Vi håller på till början/mitten av juli. Kostnad: 1400 kronor.

Anmälan till mig senast söndag 10 maj. OBS! Begränsat antal platser

Prova på att spela golf

Kom ut till golfklubben och prova golf, för att själv spela på banan krävs att du har ett ”Grönt Kort”, men du är alltid välkommen att prova slå lite bollar på övningsfältet eller att prova putta på vår fina övningsgreen. Vill du ha instruktioner så ta kontakt med mig så ordnar jag det. Eller varför inte ta med dig dina arbetskollegor eller anställda på en speciell aktivitet före eller efter semestern – ni slår lite bollar, har en puttävling, får en liten inblick i golfens värld och kanske fikar eller äter en bit mat i vårt vackra klubbhus. Ring mig för överenskommelse om tid och för mer information.

(Jörgen Gidlund) 0921-720 65

Nybörjare barn

Golfskolor för barn, 8–13 år, startar i mitten av maj och pågår ca tre veckor, omstart med nya grupper brukar ske efter skolavslutningen och i mitten av juli. Kurstillfällen är vanligtvis torsdag och söndag eftermiddag samt måndag och torsdag efter lunch under sommaren.

Anmälan görs till mig i shopen eller på telefon. Kostnaden är 800 kronor, eller 1 200 kr inklusive medlemskap.  Klubbor får ni givetvis låna av mig.